For fire år siden snakket alle om Lagerbäck, ingen om Hareide – nå er det omvendt

Det skifter fort, ikke minst i fotball, kanskje spesielt i internasjonal fotball. Både Lars Lagerbäck og Åge Hareide er gode eksempler på dette.

For 10 år siden, i 2008, ledet Lars Lagerbäck Sverige i EM-sluttspillet. Det samme året gikk Åge Hareide hele sesongen uten å vinne en kamp med Norge – og gikk av.

Hareides største kveld som trener
Eller ta 2013 som et eksempel: Den høsten holdt Lars Lagerbäck på å ta Island til nasjonens første VM (tapte mot Kroatia i play-off), mens Åge Hareide hadde lagt opp som fotballtrener. Mens det ble snakket om statue av Lagerbäck i Reykjavik, eller kanskje han skulle bli president, var det ingen som snakket om Hareide.

Han var ferdig.

Fire år senere, og rollene er snudd. Mandag møter jeg Åge Hareide i Aalborg, en Hareide som forbereder laget sitt til VM og som tirsdag møter Chile i det som blir en viktig treningskamp. Fire år etter at han hadde fått nok av fotball, er fokuset og flomlyser atter på nordmannen. Han setter rekorder med Danmark, han har fått maksimalt ut av superstjernen Christian Eriksen – og spørsmålene til Hareide er stort sett positive.

LADER TIL KAMP: Lars Lagerbäck med Norge i Albania.LADER TIL KAMP: Lars Lagerbäck med Norge i Albania. Foto: Bjørn S. Delebekk
Fordi han klarte å snu Danmark, få den stolte fotballnasjonen til VM. Sammen med den gode jobben Hareide gjorde med Malmø FF, så er holdningen til nordmannen og hans trenerevner snudd på hodet i løpet av fire år.

Men noen måtte se at en mann som Hareide fortsatt hadde «noe» i en alder av 60 år. Det så noen i Malmø FF, som var villig til å ta sjansen. Det handler om å våge, tro på noe(n) – og litt om tilfeldigheter.

Velkommen til å følge bloggen vår for å motta flere nyheter om billige fotballdrakter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*